Skip to main content

Basketleague: Νίκησε τη Λάρισα δίχως να... αυτοκτονήσει ο ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη είχαν τον απόλυτο έλεγχο ωστόσο η Λάρισα εκμεταλλεύθηκε τη χαλάρωση των ασπρόμαυρων και πλησίασε στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος της Λάρισας, με αποτέλεσμα να φτάσει στην τελική επικράτηση (82-71) και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στη Stoiximan Basket League.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη είχαν τον απόλυτο έλεγχο από τα πρώτα κιόλας λεπτά, πολύ γρήγορα η διαφορά άνοιξε σε διψήφια επίπεδα και... δεν υπήρξε επιστροφή. Η Λάρισα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει στα τελευταία πέντε λεπτά και να μαζέψει τη διαφορά μέχρι το -6 (77-71 στα 55''), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό, στο ντεμπούτο του Φώτη Τακιανού στον πάγκο της.
Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι από νωρίς, με το +11 (15-4) του 6ου λεπτού να καταδεικνύει τον βαθμό υπεροχής τους. Η καλή περιφερειακή άμυνα σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ αποτέλεσαν τα "κλειδιά" για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σταδιακά συνέχισε να διευρύνει το προβάδισμά του. Το +13 (22-9) της πρώτης περιόδου έγινε +16 (37-21) στα μισά της δεύτερης, με τον Ντέιβιντ ΝτιΛεο να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας του, χάρη στους 11 πόντους που είχε. Με την ίδια διαφορά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, στο οποίο η Λάρισα είχε 0/8 τρίποντα, αλλά και μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Μετά την ανάπαυλα, ο Φώτης Τακιανός δεν σταμάτησε να δοκιμάζει πράγματα και να διαφοροποιεί την τακτική του, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει την κατάσταση. Δεν τα κατάφερε όμως, με το τρίτο δεκάλεπτο να περνά άνευ αποτελέσματος για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν είχαν απαντήσεις πλέον στην δράση του Ζερμέιν Λαβ (63-46 στο 30').

Δεδομένου πως η διαφορά ήταν μεγάλη, ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε ελαφρώς. Κάτι που σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πίεση της Λάρισας και την δράση τριών παικτών (Νώντας Παπαντωνίου, Ουσμάν Κρουμπάλι και Τζέιλεν Χάντσον), έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν από το -17 (68-51 στο 34') στο -6 (77-71 στο 39').

Στην τελική ευθεία του αγώνα όμως, η ψυχραιμία των γηπεδούχων από την γραμμή ήταν αρκετή για να τους δώσει τη νίκη, μακριά από οποιουδήποτε είδους κακοτοπιά στην PAOK Sports Arena.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρδαρης - Τσώνος - Ανδρικόπουλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-9, 42-26, 63-46, 82-71.