Skip to main content

BBC: Νεκρός ο πρόεδρος της Λέστερ από τη συντριβή ελικοπτέρου του

Μέχρι στιγμής οι αρχές καθώς και ο σύλλογος δεν έχουν ανακοινώσει κάτι επίσημα. Oι αιτίες του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστες.

Νεκρός φέρεται να είναι ο Ταϊλανδός πρόεδρος της Λέστερ Βικάι Σβιβαναναπράμπα, ύστερα από συντριβή του ελικοπτέρου του, λίγη ώρα μετά την λήξη του αγώνα της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου με τη Γουέστ Χαμ.

Σύμφωνα με το BBC το οποίο επικαλέστηκε πηγή της οικογένειας του Ταϊλανδού προέδρου, δεν έχει γίνει επίσης γνωστό πόσοι ήταν συνολικά οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.

Μέχρι στιγμής οι αρχές καθώς και ο σύλλογος δεν έχουν ανακοινώσει κάτι επίσημα. Oι αιτίες του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, σύμφωνα με το Skynews, ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο πιλότος έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να συντριβεί μέσα στο πάρκινγκ του γηπέδου, στον χώρο όπου σταθμεύουν τα μέλη του προσωπικού της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter δείχνει το ελικόπτερο, το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες.



Με ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος, Μπεν Τζέικομπς, των BelNsports και ESPN, αναφέρει ότι η εταιρεία του Ταϊλανδού επιχειρηματία, τον πληροφόρησε ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Λέστερ βρισκόταν εντός του ελικοπτέρου.

«Μίλησα με την King Power, η οποία θα δημοσιεύσει επίσημη δήλωση αύριο. Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Vichai Srivaddhanaprabha βρισκόταν στο οκταθέσιο ελικόπτερο που θα κατευθυνόταν προς το Λονδίνο. Ένα μηχανικό πρόβλημα κατά αμέσως μετά την απογείωση προκάλεσε φωτιά πριν τη συντριβή στο πάρκινγκ», ανέφερε στο «τιτίβισμά» του ο Τζέικομπς.

Ο 63χρονος Σριβανταναπράμπα, που έκανε την περιουσία του με τα «Duty Free» καταστήματα «King Power», έχει  τέσσερα παιδιά. Αγόρασε τη Λέστερ το 2010 και το 2016 την είδε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ είναι ιδιοκτήτης και της βελγικής Λέουβεν.

Παίκτες της Λέστερ όπως ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Γουίλφρεντ Ντιντί εκδήλωσαν τη θλίψη τους για το δυστύχημα στα προφίλ τους στα social media.