Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

BBC:Η ΘΑΤΣΕΡ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, η Αυστραλή ακαδημαϊκός Ζερμέν Γκρηρ και η Έλεν Μπρουκ,

Η εκλιπούσα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, η "Σιδηρά Κυρία" της Βρετανίας, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τις γυναίκες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στις ζωές άλλων γυναικών τα τελευταία 70 χρόνια, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό BBC.

Η Θάτσερ, η οποία απεβίωσε το 2013, ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας κι επίσης η μακροβιότερη ηγέτιδα της χώρας τον 20ό αιώνα, καθώς κυβέρνησε από το 1979 έως το 1990.
Η πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου των 7 γυναικών που συντάχθηκε από την εκπομπή "Woman's Hour" του ραδιοφωνικού δικτύου BBC Radio 4 με αφορμή τα 70ά της γενέθλια, επισημάνθηκε στον ιστότοπό του.

Η Μπρίτζετ Τζόουνς, η μυθιστορηματική πρωταγωνίστρια των βιβλίων της Βρετανίδας συγγραφέως Έλεν Φίλντινγκ, βρίσκεται επίσης στον "Κατάλογο των Ισχυρών".

Επίσης, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, η Αυστραλή ακαδημαϊκός Ζερμέν Γκρηρ και η Έλεν Μπρουκ, που ίδρυσε το 1964 τα Κέντρα Συμβουλευτικής Μπρουκ, προσφέροντας συμβουλές αντισύλληψης σε ανύπαντρες γυναίκες.

Η Μπάρμπαρα Κάσλ, μια βουλευτίνα των Εργατικών που έδωσε μάχη για τα ίσα εργασιακά δικαιώματα αντρών-γυναικών το 1970, και Τζαγιάμπεν Ντεσάι, μια ακτιβίστρια κατά των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες, φιγουράρουν και αυτές στον κατάλογο.

Αν και η Μάργκαρετ Θάτσερ βρίσκεται στην κορυφή, οι άλλες γυναίκες δεν καταλαμβάνουν συγκεκριμένες θέσεις.

"Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη του ένα εύρος εμπειριών σε συνάρτηση με ένα εύρος ηλικιών" δήλωσε η παρουσιάστρια του BBC 5 Έμμα Μπάρετ, που προεδρεύει της κριτικής επιτροπής.

"Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, θα διδάξει και, κάτι που έχει σημασία, θα ρίξει φως στο έργο ορισμένων γυναικών την ιστορία των οποίων ενδεχομένως αρχίζουμε να ξεχνάμε".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ