Skip to main content

BCL: Ανέβηκε στο ειδικό ranking o ΠΑΟΚ, έπεσαν ΑΕΚ και Περιστέρι

Το συγκρότημα του Κώστα Χαραλαμπίδη που τρέχει σερί δύο νικών στη διοργάνωση αναρριχήθηκε στην 24η θέση από την 30ή που βρισκόταν.

Σε πτωτική πορεία βρίσκονται ΑΕΚ και Περιστέρι στο ειδικό σύστημα power ranking του Basketball Champions League. Η «Ένωση» υποχώρησε από τη 2η στην 7η θέση, με το site της διοργάνωσης να αναφέρει ότι «η ΑΕΚ είναι στο 7-1 μετά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Θα μπορούσαν να είναι στο 8-0, αλλά...».

Από ‘κει και πέρα, η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε πτώση πέντε θέσεων (από τη 13η στη 18η), με τη ειδικό αφιέρωμα της διοργανώτριας αρχής να αναφέρει: «Τα καλά νέα για το Περιστέρι Winmasters; Έχουν την τρίτη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, αν σκεφτεί κανείς το defensive rating ως την απόλυτη μονάδα μέτρησης για την καλή ή την κακή άμυνα. Τα άσχημα νέα; Έχουν την τέταρτη χειρότερη επίθεση, αν λάβει κανείς υπόψιν το offensive rating ως την απόλυτη μονάδα μέτρησης της καλής ή της κακής επίθεσης».

Τέλος, ο ΠΑΟΚ αναρριχήθηκε στην 24η θέση από την 30ή, με την ιστοσελίδα του BCL να τονίζει: «Και όμως, κινείται! Αυτό πρέπει να σκέφτονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μετά τη τρίτη νίκη της ομάδας τους στα τελευταία τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Συγκριτικά, είχαν μόλις δύο νίκες στα προηγούμενα 11 παιχνίδια τους. Κινείται!».

Στην πρώτη θέση της ειδικής κατάταξης παραμένει η αήττητη Τενερίφη, ενώ ακολουθούν Ντιναμό Σάσαρι και Τουρκ Τέλεκομ.

Πηγή: Sportfm