Skip to main content

BCL: Το προφίλ της Νεπτούνας σκιαγράφησε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει απόψε στις 19:00, τη λιθουανική ομάδα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Το προφίλ της Νεπτούνας, σημερινής αντιπάλου του ΠΑΟΚ (19:00, «PAOK Sports Arena») για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League σκιαγράφησε η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο «Δικέφαλος»:

«Η Neptunas ιδρύθηκε το 1964 και έχει τερματίσει 2 φορές στην 2η θέση του πρωταθλήματος Λιθουανίας (2014, 2016).

Έχει ρεκόρ 1-1 στις δύο πρώτες αγωνιστικές της regular season του Basketball Champions League, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε της Brindisi με 81-71 και στην 2η αγωνιστική έχασε από την JDA Dijon με 75-89. Στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας, η Neptunas είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-4 και προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Pieno Zvaigzdes με 77-86.

Στον πάγκο της ομάδας είναι ο Tomas Rinkevicius, ο οποίος είναι στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας από το 2017 και πήρε φέτος την ευκαιρία να αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται κυρίως από Λιθουανούς παίκτες, καθώς υπάρχουν μόλις δύο Αμερικανοί παίκτες στη σύνθεσή της. Ο Darrin Dorsey έπαιξε πέρυσι στην Ελλάδα με τη φανέλα του Χολαργού, ενώ στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και ως παίκτης της γαλλικής Elan Chalon. Ο Andre Williamson βρέθηκε και πέρυσι στον δρόμο του ΠΑΟΚ ως παίκτης της ελβετικής Fribourg. Στο ρόστερ της Neptunas υπάρχει και η γνώριμη μορφή του Tomas Delininkaitis, ο οποίος έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ το 2010.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας στα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι ο Gytis Masiulis με 12.8 πόντους ανά αγώνα, ενώ ο Darrin Dorsey έχει 10.9 πόντους.

ΠΑΟΚ και Neptunas έχουν συναντηθεί άλλες δύο χρονιές στο Basketball Champions League, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες στο γήπεδό τους. Στις 10/1/2017, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 82-73, με τον Thad McFadden να πετυχαίνει 31 πόντους και στις 31/1/2018, είχε επικρατήσει με 90-71, με πρώτο σκόρερ τον Phil Goss, ο οποίος πέτυχε 29 πόντους».