Skip to main content

BCL: Βίρτους, Μούρθια και ΑΕΚ οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

O «Δικέφαλος» προκρίθηκε για 3η σερί σεζόν στα νοκ άουτ και στην αυριανή κλήρωση της Γενεύης (13:00) θα μάθει την αντίπαλό του στους «16» του θεσμού.

Γνωστοί έγιναν χθες οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στους «16» του Basketball Champions League μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο «House of Basketball» της Γενεύης και ώρα 13:00, οι Θεσσαλονικείς -που προκρίθηκαν για 3η σερί σεζόν στα νοκ άουτ- θα τεθούν αντιμέτωποι με μία εκ των Βίρτους Μπολόνια, Μούρθια ή ΑΕΚ.

Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 5/6 Μαρτίου στις έδρες των ομάδων που είναι στο 3ο και το 4ο γκρουπ κάτι πο σημαίνει ότι ο «Δικέφαλος» θα δώσει τον πρώτο αγώνα στο «PAOK Sports Arena» ενώ αντίστοιχα οι δεύτεροι θα πραγματοποιηθούν στις 12/13 Μαρτίου στις έδρες των ομάδων που είναι στο 1ο και το 2ο γκρουπ.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που βρίσκονται στην αυριανή κλήρωση

Γκρουπ 1: Μούρθια (Ισπανία), Τενερίφη (Ισπανία), ΑΕΚ (Ελλάδα), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)

Γκρουπ 2: Μπάνβιτ (Τουρκία), Βενέτσια (Ιταλία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μπεσικτάς (Τουρκία)

Γκρουπ 3: Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Ναντέρ (Γαλλία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Νεπτούνας (Λιθουανία)

Γκρουπ 4: Λε Μαν (Γαλλία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Αντβέρπ (Βέλγιο), Προμηθέας Πατρών (Ελλάδα)

Σημειώνεται πως αύριο θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Οι τέσσερις νικητές των ζευγαριών που θα προκύψουν από τα γκρουπ 1 και γκρουπ 4 θα κληρωθούν με τους τέσσερις νικητές των ζευγαριών που θα προκύψουν από τα γκρουπ 2 και γκρουπ 3 και θα έχουν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους. Αυτό σημαίνει ότι αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά, θα δώσει τον δεύτερο αγώνα στο «PAOK Sports Arena». Στα προημιτελικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους δύο ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της regular season.

Οι πρώτοι αγώνες των «8» είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 26/27 Μαρτίου και αντίστοιχα οι δεύτεροι για το διήμερο 2/3 Απριλίου.