Skip to main content

Βελλίδης: «Είμαστε ενωμένοι»

Για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του Άρη αναφέρθηκε ο Μάρκος Βελλίδης.

 

Ο τερματοφύλακας του Άρη, Μάρκος Βελλίδης, φιλοξενήθηκε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου μιλώντας για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι αλλά και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους» ποδοσφαιριστές. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι που ολοκληρώνεται: «Ήταν ημέρες δημιουργίας, δουλειάς και όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν το κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα όλα κυλούν ομαλά, χωρίς τραυματισμούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Στα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε, δείξαμε χαρακτήρα για την περίοδο που βρισκόμαστε και με το σημερινό φιλικό με τον Παναιτωλικό προσπαθούμε να κλείσουμε δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς. Πρέπει όλη η ομάδα να είναι δεμένη, να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα του προπονητή μας και θα βγούμε πιο δυνατοί. Όταν δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, χωρίς τραυματισμούς, όλοι κερδισμένοι θα είμαστε».
 
Για το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών: «Νομίζω πως όλοι είμαστε μια οικογένεια, ο ένας βοηθά τον άλλον. Είναι πάρα πολύ όμορφο, όταν μία ομάδα είναι δεμένη σε όλους τους τομείς. Μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα. Αποδεικνύεται ότι είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι σημαντικό, γιατί τα παιχνίδια θα είναι πολλά και μας χρειάζεται το καλό κλίμα. Όταν καταλάβουμε οπαδοί και ομάδα ότι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο στόχο, όλα θα πάνε καλύτερα και το έχουν καταλάβει και οι δύο πλευρές αυτό, όταν στο πρώτο φιλικό έχουμε τόσο κόσμο δίπλα μας. Είναι σημαντικό για μια ομάδα όταν οι φίλοι της είναι πάντα κοντά της».
 
Για την παρουσία των οπαδών της ομάδας στο Καρπενήσι και στο πρώτο φιλικό με τον Ατρόμητο: «Για τους νέους, ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά για τους υπόλοιπους, το περιμέναμε. Έχουμε συνηθίσει να είναι κοντά στην ομάδα κι αυτό είναι απίστευτο, είναι πολύ όμορφο. Όταν κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να δουν ένα παιχνίδι προετοιμασίας, για μένα είναι πολύ σημαντικό. Γι’ αυτό  η ομάδα αυτή έχει τέτοιο παρελθόν και μέλλον, διότι στηρίζεται σε τόσο κόσμο. Όταν στο πρώτο φιλικό βλέπουμε τόσον κόσμο, μονό χαρά μπορεί να μας προσφέρει. Ειδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, ζούμε μαγικές στιγμές με τον κόσμο. Λατρεύω  πραγματικά την κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και όμορφο. Όταν μια ομάδα έχει τέτοιο Λαό και τόσο κόσμο, όχι μόνο δεν πρέπει να παρατάει κάτι, αλλά μέχρι το 90’ πρέπει να δίνει και την ψυχή της. Η ομάδα έχει πολύ κόσμο και πρέπει κάθε στιγμή να αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη. Για μένα, ο στόχος δεν είναι η 5η ή η 6η θέση στο Πρωτάθλημα, αλλά πολλά παραπάνω. Όταν παίζεις και έχεις 25 χιλιάδες κόσμου δίπλα σου, πιστεύω ότι από μόνη της η ομάδα πρέπει  να καταφέρνει πολλά. Ξέρουμε το Πρωτάθλημα, ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε και με αυτό τον προπονητή και αυτό το τιμ μπορούμε να κάνουμε πολλά. Όλοι δουλεύουμε για το κοινό καλό. Με δύναμη και τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο, θα καταφέρουμε πολλά. Όλοι εδώ έχουν φιλοδοξίες, γι’ αυτό βρίσκονται σε αυτήν την ομάδα. Αν δεν είχε κάποιος φιλοδοξίες, θα ήταν σε άλλη ομάδα».
 
Για τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών σε σχέση με τους οπαδούς του Άρη: «Ο κάθε παίκτης, άλλος με περισσότερη διαχυτικότητα, άλλος με περισσότερη αυτοσυγκράτηση, δείχνει τον αυθορμητισμό του και τη δύναμή του. Ο καθένας είναι  διαφορετικός σαν χαρακτήρας, αλλά όλοι μέσα στο γήπεδο αλλάζουμε και κυνηγάμε το καλύτερο για τον ΑΡΗ, που είναι και το καλύτερο για εμάς, από τη στιγμή που αγωνιζόμαστε με το σύμβολο του ΑΡΗ. Μπορεί να το αναγνωρίσει ο καθένας αυτό. Όταν αγωνίζεσαι μέσα στο Βικελίδης, το μυαλό σου σταματά εκεί. Βλέπεις τον κόσμο να φωνάζει για την ομάδα και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τα δώσει όλα κι αν έρθει και η νίκη, αυτό θα είναι το καλύτερο».