Skip to main content

Βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της Επαρχίας Λαγκαδά

Απόλυτα ικανοποιημένη δήλωσε η έπαρχος Λαγκαδά για την επικείμενη κύρωση της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ.
Απόλυτα ικανοποιημένη δήλωσε η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή για την επικείμενη κύρωση της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ, σύμφωνα με την οποία βελτιώνεται η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Λαγκαδά. Η επικύρωση της υπογραφείσας από 8 Απριλίου 2010 σύμβασης περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που έχει τεθεί σε διαβούλευση.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής, που τόσα χρόνια αγώνων για την άρση της αδικίας εις βάρος των κατοίκων της Επαρχίας Λαγκαδά, οι οποίοι ήταν συγκοινωνιακά αποκλεισμένοι, φαίνεται έστω και καθυστερημένα δικαιώνονται. Τα τελευταία 3,5 χρόνια το Επαρχείο Λαγκαδά πρωταγωνίστησε σε όλες τις πρωτοβουλίες για την επίλυση του συγκοινωνιακού ζητήματος, πέτυχε την εξαιρετική συνεργασία με τους προηγούμενους Υπουργούς κ. Χατζηδάκη και κ. Στυλιανίδη, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή βελτίωση της μέχρι τότε απαράδεκτης κατάστασης, με την εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στους 7 από τους 9 αποκλεισμένους συγκοινωνιακά Δήμους», τόνισε η έπαρχος Λαγκαδά.

Όπως υπογράμμισε η κα Καλαϊτζή, «με τη γενναία απόφαση των διοικήσεων του ΟΑΣΘ και του ΚΤΕΛ, οι προτάσεις μας για μόνιμη λύση, που αφορά την καλύτερη και δικαιότερη εξυπηρέτηση περισσοτέρων από 50.000 κατοίκων με περισσότερα δρομολόγια και φθηνότερα εισιτήρια, γίνονται πραγματικότητα».

Παράλληλα, η ίδια εξέφρασε τις ελπίδες της σχετικά με την ταχύτητα υλοποίησης του νέου συγκοινωνιακού σχεδιασμού, διότι, όπως επεσήμανε, «έχουμε ήδη καθυστερήσει εις βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών». Η κα Καλαϊτζή διευκρίνισε ότι η παρούσα σύμβαση είχε ήδη έρθει προς υπογραφή από το Σεπτέμβριο του 2009 στον τότε υπουργό, όμως, σύμφωνα με την ίδια,  οι εκλογές και η αλλαγή της Κυβέρνησης «έφεραν μια ακόμη πολύμηνη καθυστέρηση στην ανακούφιση της ταλαιπωρίας που υφίσταται η Επαρχία Λαγκαδά από τα τέλη του 2003».

Τέλος, η έπαρχος απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στη διαβούλευση με τις δικές τους παρατηρήσεις.

Λεπτομέρειες για τη Σύμβαση, τη νέα αρχιτεκτονική δομή της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και τα νέα δρομολόγια μπορεί να δει κανείς στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων www.opengov.gr, στο Άρθρο 16 του σχεδίου νόμου για την Οδική Ασφάλεια του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.