Skip to main content

Βελτίωση του Εθνικού και επαρχιακού οδικού άξονα στην Πρέβεζα

Σειρά οδικών έργων εκτελούνται στο νομό Πρεβέζης ενώ υπάρχουν μελέτες που αναμένεται να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα.

Σημαντικά οδικά έργαπου αφορούν κυρίως τη συντήρηση καιβελτίωση του Δευτερεύοντος εθνικού, επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύουτου νομού υλοποιούνται από τη ΝομαρχίαΠρέβεζας.


Οι παρεμβάσεις της νομαρχίαςπεριλαμβάνουν νέες ασφαλτοτάπητες,διαγραμμίσεις, φωτισμούς των διασταυρώσεων,σημάνσεις, τοποθετήσεις στηθαίων, κλπ,ενώ παράλληλα, η Νομαρχιακή ΑυτοδιοίκησηΗμαθίας ολοκληρώνει μελέτες για τηβελτίωση και στο εθνικό δίκτυο τουνομού.


Οι μελέτες αφορούν τους επικίνδυνουςκόμβους όπου έχουν καταγραφεί ταπερισσότερα τροχαία ατυχήματα όπωςαυτός της Λούτσας στην παραλιακή ΕθνικήΟδό, ο κόμβος της Στεφάνης και της Πέτραςεπί την Εθνικής οδού Πρέβεζας-Φιλιππιάδας,ο κόμβος στην Παναγιά επί της Εθνικήςοδού Αθηνών Ιωαννίνων, κ.α.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των οδικών έργων ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από τους αυτοτελείς πόρους της Νομαρχίαςκαι από το Πρόγραμμα Πίνδος.


Χ.Κ.