Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020
x

ΒΕΜΠΕΡ: «ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης Τραπεζών απέρριψε την ιδέα να δοθεί ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι θέμα της Αθήνας να διευθετήσει το πρόβλημα του σοβαρού

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης Τραπεζών (BdB) Μάνφρεντ Βέμπερ απέρριψε την ιδέα να δοθεί ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι θέμα της Αθήνας να διευθετήσει το πρόβλημα του σοβαρού ελλείμματος του προϋπολογισμού της.

«Αυτή τη στιγμή είναι οι Έλληνες που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Πρέπει να εξηγήσουν με αξιόπιστο τρόπο τι θα κάνουν, για να διορθώσουν το έλλειμμα», επεσήμανε ο Βέμπερ στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

Η Ελλάδα «έφτασε μόνη της σε αυτή τη δύσκολη θέση, εξαιτίας της ανεκτικής δημοσιονομικής πολιτικής», υπογράμμισε ο ίδιος.

Χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ επανέλαβε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πάρει τα «τολμηρά και θαρραλέα» μέτρα που επιβάλλονται, για να επιλύσει τη δημοσιονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕA+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ