Skip to main content

Βενιζέλος: Δεν είναι διαφάνεια η ζουγκλοποίηση της πολιτικής ζωής

Όλοι όσοι μπορούν να συνεισφέρουν πραγματικά στην αποκάλυψη της αλήθειας να κληθούν στις εξεταστικές επιτροπές, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όλοι όσοι μπορούν να συνεισφέρουν πραγματικά στην αποκάλυψη της αλήθειας να κληθούν στις εξεταστικές επιτροπές και να συνεισφέρουν, είτε αυτοπροσώπως είτε εγγράφως, αλλά όχι για την πρόκληση επικοινωνιακών εντυπώσεων, πρώην πρωθυπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί να ρίχνονται βορά σε διαρκείς συζητήσεις που δεν έχουν τελειωμό, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η γενίκευση ότι οι πρώην υπουργοί είναι εγκληματίες και οι νυν και αυριανοί υπουργοί είναι πιθανοί εγκληματίες είναι απαράδεκτη, είναι μεγάλη η απόσταση και δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, επεσήμανε ο υπουργός. «Δεν είναι διαφάνεια η ζουγκλοποίηση της πολιτικής ζωής», είπε και παρατήρησε πως η δουλειά των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής είναι να αποκαλύπτουν την αλήθεια και όχι να παράγουν εντυπώσεις ή να ρίχνουν ανθρώπους στην πυρά.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις διαφορετικές προσεγγίσεις υπουργών για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, που εκφράστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τόνισε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είναι ένα ζωντανό και συλλογικό όργανο και «αλίμονο αν η σιωπή νεκροταφείου είναι το κλίμα της Δημοκρατίας» . Σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι δεν συνιστούν ξεπούλημα, αλλά αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας για να μειωθούν και τα βάρη που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον διοικητή της Σχολής Πολέμου υποστράτηγο Γιώργο Σεφερλή, στελέχη της Σχολής, το πολιτικό προσωπικό και μίλησε στους αξιωματικούς για τη στρατηγική σκέψη στις ένοπλες δυνάμεις.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέθεσε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και μεταξύ άλλων συζήτησαν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων.