Skip to main content

Βενιζέλος: «Το τούνελ της κρίσης έχει φως στο τέλος»

Στη Θεσσαλονίκη η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άνθιμου, και παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος του Λ

Στη Θεσσαλονίκη, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άνθιμου, και παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υφυπουργοί Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Κυριάκος Βελόπουλος, Άγγελος Κολοκοτρώνης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Στο περιθώριο της τελετής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκαναν δηλώσεις για τα θέματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε την απαισιοδοξία και την ανασφάλεια που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία, αλλά και την εθνική οικονομία και σημείωσε: «Όλοι μαζί με εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή πρέπει να κάνουμε αυτή τη χρονιά, και τις άλλες δύο που ακολουθούν, αλλά κυρίως φέτος, μια μεγάλη προσπάθεια να υπερβούμε τη δημοσιονομική κρίση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Αυτό θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία, να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες προοπτικές σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαστε σε ένα τούνελ που έχει φως στο τέλος. Το σχέδιό μας έχει αρχή, μέση και τέλος. Και πρέπει να κυριαρχεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας. Πάντα το κριτήριό μας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αποκατάσταση των ανισοτήτων, η άρση των αδικιών. Χρειάζεται πανεθνική συλλογική προσπάθεια να περάσουμε από την παραοικονομία στην οικονομία».

Με αφορμή τη συζήτηση για ευρείες συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση και ο «Καποδίστριας 2» θα αλλάξουν συνολικά το κλίμα στις τοπικές κοινωνίες και μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη επεσήμανε ότι είναι «χαρακτηριστικό παράδειγμα ακινησίας και συντηρητισμού και πρέπει να υπάρξει μια συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να γιορτάσουμε το 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, το 2012, με μια άλλη αντίληψη για την πόλη, με ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης».


Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Είθε η Θεία Φώτιση, εξαιρετικώς και ιδιαιτέρως να φωτίσει τα μυαλά εκείνων οι οποίοι παίρνουν αποφάσεις για την τύχη του έθνους. Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα και είναι σίγουρο ότι πέρα από την όποια προσπάθεια του καθενός θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του Θεού».

Σε ερώτηση για το πώς κρίνει την κυβέρνηση, απάντησε: «Με πάρα πολύ δυσκολία και ο πλέον επιεικής θα τους έβαζε προβιβάσιμο βαθμό. Δεν έχουν βρει ακόμα το ρυθμό τους. Συμφωνώ με πάρα πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ που λένε ότι η κυβέρνηση πάει ένα βήμα μπρος και δυο βήματα πίσω. Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα την οποία, δυστυχώς, δεν επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει το άνοιγμα της ψαλίδας του χρόνου για τη μείωση του ελλείμματος, διότι όσο μειώνεται ο χρόνος απομακρύνεται η ανάπτυξη, και πρόσθεσε: «Η Γερμανία μάς χρωστάει 10,5 δις. από τον πόλεμο. Να μας τα δώσει, να τα συμψηφίσουμε, αυτομάτως το έλλειμμα πέφτει στο 5%».

Business Story
Off