Skip to main content

Βενζίνη και διόδια «πληρώνει» ξενοδοχείο της Χαλκιδικής

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τις μειώσεις των κρατήσεων, που για όλο το νομό υπολογίζεται σε περίπου 15-20%, έχουν βάλει στην… πρίζα τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι
Ακόμη και την κάλυψη των εξόδων μετάβασης με ιδιωτικό αυτοκίνητο, για μια απόσταση περίπου 500 χλμ., αναλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, προκειμένου να προσελκύσει Έλληνες πελάτες, ενόψει της υψηλής περιόδου, τη φετινή τουριστική σεζόν.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τις μειώσεις των κρατήσεων, που για όλο το νομό υπολογίζεται σε περίπου 15-20%, έχουν βάλει στην… πρίζα τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι ψάχνουν ευρηματικούς τρόπους για να περιορίσουν στο δυνατό τις απώλειες.

Μια τέτοια επιθετική πολιτική λανσάρει από χθες το ξενοδοχείο Oceania Club στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το οποίο υπόσχεται ότι θα αφαιρεί έως 200 ευρώ, από το τελικό ποσό της κράτησης, ως αντιστάθμισμα για τα έξοδα που θα έχει καταβάλλει ο επισκέπτης για βενζίνη και διόδια, προκειμένου να φθάσει στο ξενοδοχείο.

«Από την πόρτα σας στην πόρτα μας και πίσω, εντελώς δωρεάν με τα έξοδα βενζίνης και διοδίων πληρωμένα», προπαγανδίζει η ελκυστική καμπάνια που έβγαλε από χθες στον αέρα η ξενοδοχειακή επιχείρηση και δεν αποκλείεται, αν αποδειχθεί επιτυχής επιλογή, να την επεκτείνει και για πολίτες άλλων γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Προϋπόθεση, βέβαια, για να απολαύσει ο πελάτης την παροχή είναι να έχει στη διάθεσή του και να παρουσιάζει, όταν του ζητηθεί τα αντίστοιχα παραστατικά, όπως αποδείξεις διοδίων και βενζίνης. Εννοείτε πως για να εξαντληθεί το ποσό των 200 ευρώ της (ουσιαστικά) έκπτωσης, θα πρέπει ο πελάτης να είναι Αθηναίος, γιατί διαφορετικά, όσο πιο κοντά είναι ο τόπος διαμονής του στη Χαλκιδική τόσο μικρότερη θα είναι η χρηματική παροχή που θα του προσφερθεί.

Δεύτερη βασική προϋπόθεση, επίσης, είναι ότι η προσφορά αφορά για κρατήσεις μόνο στο διάστημα μεταξύ 11 Ιουλίου και 26 Αυγούστου, προβλέπει ελάχιστο αριθμό 5 διανυκτερεύσεων, κατόπιν διαθεσιμότητας και πρόκειται για διαμονή all inclusive, και στα περίπου 220 δωμάτια του ξενοδοχείου. Αν πρόκειται μάλιστα για τις σουίτες του συγκροτήματος, η τιμή είναι από 269 ευρώ, ανά διανυκτέρευση και έχει επιπλέον παροχές τη δωρεάν διαμονή δύο παιδιών στο δωμάτιο των γονέων και τη δωρεάν χρήση χαμάμ, σάουνας, εσωτερικής πισίνας και γυμναστηρίου. Σε σχέση με πέρυσι, όπως επισημαίνεται από την ξενοδοχειακή επιχείρηση, οι τιμές είναι χαμηλότερες, καθώς για τις ίδιες σουίτες το καλοκαίρι του 2009 το κόστος ήταν 250 ευρώ ανά διανυκτέρευση το Μάιο, αυξανόταν στα 300 τον Ιούνιο και ξεπερνούσε τα 400 τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής έχει θέσει σε εφαρμογή, ήδη, από τον προηγούμενο μήνα πρόγραμμα παροχής φθηνότερων τιμών σε μια σειρά από μεγάλα ξενοδοχεία του νομού, ενώ έχει συμφωνηθεί, επίσης στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστεί ελκυστικός προορισμός η περιοχή, να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές και σε πέντε βασικά προϊόντα, όπως νερό, καφές, ένα ελληνικό φαγητό κλπ.