Skip to main content

Βερολίνο: Γαλλογερμανική φιλία ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε το Βερολίνο την επίδοση της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, με το Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει να υποστηρίζει το Νικολά Σαρκοζί.

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε το Βερολίνο την επίδοση της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, με το Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει ότι η Άγκελα Μέρκελ συνεχίζει να υποστηρίζει το Νικολά Σαρκοζί και να συμπληρώνει ωστόσο πως η καγκελάριος θα συνεργασθεί με όποιον εκλεγεί πρόεδρος.

Βάσει της εμπειρίας του παρελθόντος στην γαλλο-γερμανική συνεργασία, μέχρι στιγμής οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, όποιοι και αν είναι, έχουν εργασθεί καλά μαζί, πρόσθεσε.

«Αυτή η υψηλή επίδοση είναι ανησυχητική, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα διευθετηθεί στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης,

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ιστορικό 18% που κατέγραψε η Μαρίν Λε Πεν, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι αυτή η υψηλή επίδοση είναι ανησυχητική και πως θεωρεί ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί στο δεύτερο γύρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δύο πιστοποιημένων δημοκρατών, που είναι προσηλωμένοι στην Ευρώπη και στη γαλλο-γερμανική φιλία».

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει ότι «η γαλλο-γερμανική σύμπραξη είναι το ένα από τα δύο κλειδιά για το μέλλον της Ευρώπης...Η Γερμανία θα επιδιώξει καλή και στενή συνεργασία με όποιον εκλεγεί στην προεδρία από τον γαλλικό λαό».