Κυριακή 16 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΡΟΛΑ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ BERSHKA-ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ INDITEX

Θα λειτουργεί το νέο κατάστημα της αλυσίδας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών – Ποια τα επόμενα βήματα του ομίλου Inditex

Την ώρα που το λιανεμπόριο προετοιμάζεται για να ενεργοποιήσει εκ νέου τις μηχανές του από τις 29 Μαρτίου - αν τελικά το εισηγηθεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων - και κατά συνέπεια και το νέο κατάστημα, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών, του δημοφιλούς σήματος Bershka, τα άλλα δύο καταστήματα της αλυσίδας κατέβασαν ρολά.

Με banners στις προθήκες των δύο καταστημάτων, που έπαυσαν να λειτουργούν, ενημερώνουν τους καταναλωτές πως από τις 11 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο νέο κατάστημα Bershka, στην οδό  Τσιμισκή 18.Αξίζει να σημειωθεί πως στις 11/3, εάν δεν υπήρχε το αυστηρό lockdown, θα άνοιγε τις πόρτες του το νέο κατάστημα της νενανικής αλυσίδας, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ., το οποίο αντικαθιστά πλέον τα δύο σημεία πώλησης του brand, που έκλεισαν και αποτελούν ωστόσο καταστήματα φιλέτα, στην καρδιά της οδού Τσιμισκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα κατάστημα Bershka, στο ύψος της οδού Κούσκουρα, ενδέχεται να παραμείνει στον όμιλο προκειμένου να μεταφέρει κάποιο από τα έτερα σήματα του το επόμενο διάστημα, ενώ για το δεύτερο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πως ακριβώς θα αξιοποιηθεί και από ποιον χρήστη.  

Όπως μεταφέρεται από γνώστες της αγοράς ο ισπανικός κολοσσός Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home) επιθυμεί να αναπτύσσεται πλέον σε καταστήματα τεχνολογικά αναβαθμισμένα, πολύ μεγάλου εμβαδού, κλείνοντας παράλληλα κάποια παλιότερα και μικρότερα καταστήματα, τα οποία δεν ταιριάζουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί παγκοσμίως.

Δεν λείπουν βέβαια και τα αιτήματα για σημαντικές μειώσεις μισθωμάτων, τις οποίες οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν είναι πρόθυμοι να τα αποδεχτούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανακατατάξεις στα σημεία πώλησης του ομίλου. Η Inditex στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έκλεισε πέντε καταστήματα μειώνοντας συνολικά τον αριθμό τους στα 159 (40 Zara, 6 Zara Kids, 24 Pull & Bear, 12 Massimo Dutti, 28 Bershka, 22 Stradivarius, 19 Oysho και 9 Zara Home), από 164 που διέθετε την προηγούμενη χρονιά. Τα περισσότερα λουκέτα αφορούν το brand  Zara και ακολουθούν τα Bershka.

Πάντως τα λουκέτα στα καταστήματα του ομίλου δεν έπεσαν στην αγορά  σαν κεραυνός εν αιθρία, και αυτό γιατί από πέρυσι τον Ιούνιο, δεδομένης και της μεγάλης πτώσης των πωλήσεων του εξαιτίας του κορωνοϊού είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του για κλείσιμο έως και 1.200 καταστημάτων παγκοσμίως τα επόμενα δύο χρόνια. Τα 700 λουκέτα αφορούν καταστήματα στην Ισπανία, τα 100 στην Αμερική και τα 400 σε άλλες περιοχές ανά τον  κόσμο.

Η Inditex διαθέτει περί τα 7.400 καταστήματα λιανικής σε 96 χώρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ