Skip to main content

Βγενόπουλος: Η κυβέρνηση επιβραβεύει τους απατεώνες

Μύδρους κατά της κυβέρνησης για τη ρύθμιση που προωθεί για τους προμηθευτές των νοσοκομείων εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου «Υγεία», Ανδρέας Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι ουσιαστικά επιβραβεύει τους
Μύδρους κατά της κυβέρνησης για τη ρύθμιση που προωθεί για τους προμηθευτές των νοσοκομείων εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου «Υγεία», Ανδρέας Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι ουσιαστικά επιβραβεύει τους απατεώνες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βγενόπουλος, όσοι έκαναν υπερτιμολογήσεις πρέπει να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, ενώ σημείωσε ότι το σκάνδαλο ισοδυναμεί με αυτό της Siemens.

Κατά τον ίδιο, αυτοί που έπαιρναν δουλειές με απευθείας αναθέσεις είχαν κέρδος έως και 1.200%, ενώ αυτοί που έπαιρναν δουλειές με μειοδοτικούς διαγωνισμούς είχαν κέρδος μόλις 10%. «Οι πρώτοι κάνουν πάρτι και οι δεύτεροι κινδυνεύουν με πτώχευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος παρέθεσε και τις προτάσεις του για την οικονομική εξυγίανση στα δημόσια νοσοκομεία, προτείνοντας διπλογραφικό σύστημα, απογραφή των προϊόντων στις αποθήκες, αλλά και οι διαγωνισμοί να είναι μειοδοτικοί και να γίνονται μέσω διαδικτύου.

Τέλος, αναφερόμενος στην υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε ότι είναι πολιτικός με ήθος, που όμως «δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της».