Skip to main content

Βγήκαν «μαχαίρια» στη ΝΔ στο περιθώριο της εξεταστικής για τη Siemens

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι στη Βουλή, έξω από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens, με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της ΝΔ, μέλη της επιτρ
Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου της Βουλής, έξω από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens, με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της ΝΔ, μέλη της επιτροπής, Κωνσταντίνο Τζαβάρα και Παναγιώτη Καμμένο.

Η ρίζα του «κακού» εντοπίζεται στη χθεσινή εξέταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγιώτη Βουρλούμη, όταν ο κ. Καμμένος, που τον εξέταζε, ήρθε σε έντονο διάλογο μαζί του για τις απαντήσεις που έδινε και τις οποίες ο βουλευτής έκρινε ως ανεπαρκείς.

Πρακτικά από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση δεν είχαν βγει έως τη στιγμή του επεισοδίου. Όμως, ο κ. Καμμένος έλεγε το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ότι δεν βγήκαν τα πρακτικά, γιατί υπήρχε άνωθεν εντολή να αφαιρεθούν τα επίμαχα αποσπάσματα από τα πρακτικά.

Μπροστά στους δημοσιογράφους, λίγο αργότερα, έγινε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή κ. Πάνο Καμμένο και τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Τζαβάρα, ο οποίος είναι συντονιστής των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξεταστική επιτροπή. «Ό,τι είπα, είπα, εσύ ως τι μιλάς;» ακούσθηκε να λέει ο κ. Καμμένος.

Λίγο αργότερα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τζαβάρας είπε «ότι καθένας είναι ελεύθερος να ρωτάει ό,τι θέλει» και προσέθεσε ότι «ήταν περίεργη, σήμερα, η συμπεριφορά του κ. Καμμένου απέναντί μου».

Την ίδια ώρα βγήκε από την αίθουσα ο κ. Καμμένος που δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεκαεφτά χρόνια βουλευτής έδωσα όρκο στο Σύνταγμα να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του λαού και όχι του κόμματός μου. Δε δέχομαι οδηγίες, ούτε κριτική από κανένα. Και χθες ο κ. Τζαβάρας με πήρε τηλέφωνο και μού είπε ότι τα έκανα χάλια».

«Αν δε συμφωνεί το κόμμα μου, να μου το πει επισήμως, γιατί έχω δει ανθρώπους να εξαφανίζονται πολιτικά και επαγγελματικά», συνέχισε ο βουλευτής.

«Αυτά που λέει είναι στη φαντασία του», παρενέβη ο κ. Τζαβάρας, προσθέτοντας: «Σου είπα εγώ να μη μιλάς ή να φύγεις;»

«Μου είπες -απάντησε ο κ. Καμμένος- γιατί επιτέθηκα στον Βουρλούμη. Στην υπόθεση της Siemens δεν δέχομαι παρεμβάσεις από κανέναν. Ο Βουρλούμης έδωσε ψευδή στοιχεία στην επιτροπή. Εγώ ξέρω, τι είπε ο Σαμαράς και τι ακολουθώ: "Φώς σε όλα, ανεξαρτήτως ποιος εμπλέκεται"».

Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση του κ. Τζαβάρα.