Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

BILD: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗ CIA ΤΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

H BND είχε δώσει ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κρυβόταν στο Πακιστάν όπου τελικά εξουδετερώθηκε, γράφει γερμανική εφημερίδα.

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND είχε δώσει ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κρυβόταν στο Πακιστάν όπου τελικά εξουδετερώθηκε, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι η BND είχε μεταφέρει στη CIA πληροφορία που είχε λάβει από πληροφοριοδότη της εντός της πακιστανικής μυστικής υπηρεσίας (ISI). Η ενημέρωση των αμερικανικών αρχών φέρεται να έγινε εν γνώσει των πακιστανικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εφημερίδα γράφει ότι η BND παρείχε βοήθεια στις ΗΠΑ πριν από την επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν, χρησιμοποιώντας την έδρα της στη βαυαρική πόλη Μπαντ Έμπλινγκ για να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο βόρειο Πακιστάν.

Το δημοσίευμα εντείνει την αυξανόμενη ανησυχία εντός της Γερμανίας σχετικά με το εύρος της βοήθειας που έχει προσφέρει η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών στις ΗΠΑ και κυρίως στην NSA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η BND είχε βοηθήσει την NSA να κατασκοπεύσει ευρωπαϊκούς στόχους, μεταξύ των οποίων τον ευρωπαϊκό όμιλο Airbus, τη γαλλική προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ