Skip to main content

Bild: Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με κάθε κόστος

Αποφασισμένη να διασώσει την Ελλάδα και να αποφευχθεί ένα «ατύχημα» φαίνεται πως είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,

Αποφασισμένη να διασώσει την Ελλάδα και να αποφευχθεί ένα «ατύχημα» φαίνεται πως είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνει σε σημερινό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Bild. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η ίδια εργάζεται με όλη της τη δύναμη για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα, «με κάθε κόστος».

Κατά τη γερμανική ταμπλόιντ, η καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται διατεθειμένη να «δώσει ακόμα περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, ακόμα και αν στο τέλος αντιμετώπιζε και ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους».

«Το απόγευμα της Δευτέρας η Μέρκελ διερευνούσε επί τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Καγκελαρία μαζί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, και τον επικεφαλής της ΕΕ Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διατηρηθεί η Ελλάδα στη νομισματική ένωση», αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ.

Επιπροσθέτως, στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του στελέχους των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Άξελ Σέφερ, ο οποίος τόνισε ότι «η μοίρα της Ελλάδος αυτή τη στιγμή κρέμεται από μία κλωστή. Ο Έλληνας ασθενής είναι λίγο πριν την ανακοπή καρδιάς».