Skip to main content

Βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στις Συκιές

Το νέο βιοκλιματικό κτίριο, το οποίο θα στεγάσει το 8ο και 15ο πολυθέσιο και ολοήμερο νηπιαγωγείο Συκεών, θα θεμελιωθεί την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.

Το νέο βιοκλιματικό κτίριο, το οποίο θα στεγάσει το 8ο και 15ο πολυθέσιο και ολοήμερο νηπιαγωγείο Συκεών, θα θεμελιωθεί την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.

Το νέο κτίριο θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 100 νήπια, και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπάρτακου και Γκίνη στον τομέα Τειχών της δημοτικής ενότητας Συκεών. Ο σχεδιασμός του κτιρίου ενσωματώνει τις αρχές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η αρχιτεκτονική του εστιάζει στη δημιουργία ενός φιλικού χώρου - κυψέλης δημιουργικότητας, μάθησης και ομαλής κοινωνικοποίησης των παιδιών. 

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του κτιρίου ανέρχεται σε 3,8 εκατ.ευρώ, και η χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμος Συκεών εξασφάλισε τα απαιτούμενα κονδύλια, ενώ κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των φορέων και ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε επίπεδο εξασφάλισης χρηματοδότησης σχολικών υποδομών.

«Προσχολική εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες και πράσινες σχολικές υποδομές με ολοήμερη λειτουργία, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, διευρυμένες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη για την ομαλή σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Αυτές είναι οι κύριες προϋποθέσεις που θέτουμε σε κάθε κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο σε όλη τη μαθητική κοινότητα και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες», επεσήμανε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.