Skip to main content

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Νερό: Μια παγκόσμια πρόκληση

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Megaron Plus διοργανώνει Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του για την ανάδειξη των μεγάλων και αλληλένδετων ζητημάτων που σχετίζονται με τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους μας, ανακοινώνει τη νέα πρωτοβουλία του, που αφορά στη διοργάνωση, σε συνεργασία με το Megaron Plus, του Διεθνούς Συμποσίου για το Νερό με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Νερό: Μία παγκόσμια πρόκληση για τοπικές δράσεις», την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009, και ώρα 18.00-21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος).

Στο Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό συμμετέχουν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τα Ηνωμένα Έθνη, με εξειδίκευση στα θέματα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Συντονιστές στις 2 συνεδρίες του Συμποσίου (Πέμπτη, 22 και Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009) είναι αντίστοιχα ο Kαθηγητής κ. Μιχάλης Σκούλλος, Πρόεδρος του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ΕCSDE) και της Διεθνούς Συνεργασίας για το Νερό-Μεσόγειος (GWP-Med) και ο κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, Διευθυντής Πλανηταρίου, Ευγενίδειο Ίδρυμα. (Επισυνάπτεται ξεχωριστά το πρόγραμμα με τους ομιλητές και τα θέματα των 2 Ημερών του Συμποσίου).

Το Διεθνές Συμπόσιο για το Νερό που οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus, συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας της διεθνούς έκθεσης «Νερό για Όλους» της Cité des sciences et de l’industrie, La Villette-Paris, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη χορηγία του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και του Ιδρύματος Ευγενίδου και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και φιλοδοξεί, μέσω μιας σειράς διαδραστικών εκθεμάτων, να ενημερώσει και να προβληματίσει τον επισκέπτη, ωθώντας τον να συνειδητοποιήσει την προσωπική του ευθύνη για τη διατήρηση και τη διανομή των υδάτινων πόρων του πλανήτη μας.