Skip to main content

Βιοτέρ Α..Ε: Πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο

Την σύνδεση του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου, κατασκευής της «Β ΟΝ ΑΕ», σε οροφή βιομηχανικού κτιρίου στο Ζεφύρι Αττικής, ανακοίνωσε η «Βιοτέρ ΑΕ».
Τη σύνδεση του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου, κατασκευής της «Β ΟΝ ΑΕ», σε οροφή βιομηχανικού κτιρίου στο Ζεφύρι Αττικής, ανακοίνωσε η «Βιοτέρ ΑΕ». Η ενεργειακή εταιρεία «Β ΟΝ ΑΕ», θυγατρική της «Βιοτέρ ΑΕ», ειδικεύεται στις κατασκευές ηλιακών πάρκων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εγκατάσταση 7,02 kWp, αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων για τον πελάτη της 5.500 ευρώ ετησίως, το οποίο θα συμψηφίζεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η Εταιρία Β ΟΝ Α.Ε.
 
Η ενεργειακή εταιρεία Β ΟΝ ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό την ανάπτυξη και υλοποίηση των έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (Α.Π.Ε.) ως turn key projects. Ο πλήρης τίτλος της εταιρείας είναι «Β ΟΝ Ενεργειακή Τεχνική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε.» με έδρα την Αθήνα και είναι θυγατρική της ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των δημοσίων έργων από το 1962.
Η ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. είναι κατασκευαστική εταιρία με συμμετοχές σε άλλους τομείς όπως τον τουριστικό κλάδο, τον κλάδο των δομικών υλικών, τον ενεργειακό κλάδο καθώς και συμμετοχές σε συγχρηματοδοτούμενα, έργα σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μεταολυμπιακά και ιδιωτικά έργα.

Η Β ΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αντλεί έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό από τον Όμιλο της ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. και συνδυάζει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των φωτοβολταϊκών και άλλων ανανεωσίμων πηγών ενέργειας από ξένους οίκους με τους οποίους έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία.

Η εταιρία συμβουλεύει τον επενδυτή σχετικά με την καταλληλότητα του οικοπέδου, την επιλογή του εξοπλισμού, τις τραπεζικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, ενώ προσαρμόζει τη διαστασιοποίηση του Φωτοβολταϊκού σταθμού ανάλογα ενώ αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και επιχειρηματικών σχεδίων, καθώς και την έκδοση όλων των αδειών που απαιτούνται. Επίσης, αναλαμβάνει την εκτέλεση όλων των εργασιών από τα χωματουργικά και την περίφραξη μέχρι την τοποθέτηση του εξοπλισμού και σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ και τη συντήρηση καθώς και τη διαχείριση της μονάδας.

Χριστίνα Καραμανίδου