Skip to main content

Βλέπει Ελλάδα ο όμιλος Trump

«θέλουμε να έρθουμε και σε αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα κράτη της περιοχής», δηλώνει ο αντιπρόεδρος Σάτον Γουίλερ.
Την ελληνική αγορά ακινήτων, με έμφαση στις περιοχές της Αθήνας και των νησιών, βολιδοσκοπεί ο όμιλος "Trump Organization", ιδιοκτησίας του Αμερικανού Κροίσου Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να τοποθετήσει την επιχειρηματική "σημαία" του και επί ελληνικού εδάφους, υλοποιώντας επενδύσεις, όπως η ανάπτυξη ξενοδοχείων σε αστικά επιχειρηματικά κέντρα, παραθεριστικών συγκροτημάτων, αλλά και οικιστικών χρήσεων.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ο όμιλος -που για πρώτη φορά προσεγγίζει την ελληνική αγορά- ξεκίνησε ήδη τις πρώτες διερευνητικές επαφές με Ελληνες επιχειρηματίες του κλάδου της ανάπτυξης ακινήτων ("developers"), όπως αποκάλυψε  στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος του, Σάτον Γουΐλερ, στο περιθώριο του 15ου συνεδρίου του CEREAN (Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Εταιρειών Κεντρικής Ευρώπης), στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ. Κατά τον ίδιο, ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζουν νησιά όπως η Κρήτη.

"Μας ενδιαφέρει πολύ η νοτιοανατολική Ευρώπη. ΄Ηδη έχουμε σε εξέλιξη δύο πύργους στην Κωνσταντινούπολη και θέλουμε να έρθουμε και σε αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα κράτη της περιοχής", σημείωσε ο κ.Γουίλερ και πρόσθεσε ότι ο όμιλος στρέφει γενικότερα (όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή) την προσοχή του στα λεγόμενα "προβληματικά ακίνητα", γνωστά διεθνώς με τον όρο "distressed assets".

"Εξετάζουμε διάφορα προβληματικά ακίνητα προς αγορά, π.χ., ξενοδοχεία τα οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε στις υψηλές προδιαγραφές του ομίλου και να τους αλλάξουμε την επωνυμία. Στόχος μας είναι όπου πάμε να δημιουργούμε αίσθηση", πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι εντός του 2009 ο όμιλος ανοίγει δύο νέα ξενοδοχεία, σε Νέα Υόρκη και Χαβάη, ενώ από το 2010 και μετά θα προστεθούν στην αλυσίδα του άλλα έξι. Διευκρίνισε δε, ότι αυτή τη στιγμή ο όμιλος έχει σε εξέλιξη ή αναμένει να αναλάβει 70 μεγάλα project.