Skip to main content

Βλέψεις Τζήκα για δημαρχία

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου για το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τη σημερινή δημόσια τοποθέτηση του επιχειρηματία και προέδρου του ΣΕΠΒΕ, Τάσου Τζήκα.
Τον δημαρχιακό θώκο προτίθεται να διεκδικήσει  ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος κ. Τάσος Τζήκας, όπως προκύπτει από τη δημόσια εκδήλωση που πραγματοποίησε η Συνεργασία Πολιτών Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο Ολύμπιον, με θέμα «Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη» και στόχο την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Τζήκας, στον οποίο προτάθηκε να ηγηθεί της προσπάθειας για τη δημοτική ανατροπή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τζήκας δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμβάλλει από θέση κεντρικής ευθύνης στην υπόθεση αυτή, αλλά τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση να προβληθούν και να αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις που αφορούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια η αναγκαία σύνθεση που θα συνενώσει τελικά όλες τις δυνάμεις απέναντι «στη σημερινή, χωρίς όραμα και σχεδιασμό, δημοτική διοίκηση».

Βέβαια, ο κ. Τζήκας προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και τον αποκαλούμενο προοδευτικό, αλλά στην εκδήλωση εξέφρασε τη βούληση η κίνηση αυτή να είναι ανεξάρτητη από κομματικές  σκοπιμότητες και περιχαρακώσεις για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη» ανέπτυξαν ο Τάσος Τζήκας ως κεντρικός ομιλητής, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης γνωστός αρχιτέκτονας της πόλης, ο Νίκος Στεφανίδης μουσικός παραγωγός και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Τη συζήτηση συντόνισαν ο Νίκος Καρατζάς, εκδότης και ο Δημήτρης Παπάζογλου, πολιτικός μηχανικός.