Skip to main content

Bloomberg: Αντιμέτωπος με την τελική προσφορά των δανειστών ο Τσίπρας

Αντιμέτωπος με την τελική προσφορά των πιστωτών βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το πρακτορείο. «Ανεπαρκής και αναξιόπιστη η ελληνική πρόταση».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερωθεί σήμερα στις Βρυξέλλες για τις λεπτομέρειες της τελικής πρότασης των πιστωτών της Ελλάδας, με την οποία επιδιώκεται να βρεθεί διέξοδο στο ελληνικό ζήτημα και να παρασχεθεί «σανίδα σωτηρίας» στη χώρα που ξεμείνει από επιλογές ώστε να αποτραπεί μια χρεοκοπία, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν σε ένα νέο έγγραφο συμφωνίας που προορίζεται να αποτρέψει μια ελληνική χρεοκοπία και το οποίος θα παρουσιασθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Οι τελευταίες ανατροπές μεταθέτουν το βάρος στην κυβέρνηση Τσίπρα για να επιλέξει μεταξύ της θυσίας των προεκλογικών υποσχέσεων ή του να θέσει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας στο ευρώ», υπογραμμίζει το πρακτορείο.

Κατά το πρακτορείο, η ελληνική πρόταση, η οποία υποβλήθηκε χθες, δεν θεωρήθηκε επαρκή και αξιόπιστη σύμφωνα με πηγή των πιστωτών που συμμετέχουν στις συνομιλίες. «Η πρόταση των πιστωτών θα επικεντρωθεί στις πολιτικές που απαιτούνται για να ξεκλειδώσει η ενίσχυση και όχι η ελάφρυνση του χρέους σε αυτό το στάδιο», τόνισε το ίδιο άτομο, ζητώντας την ανωνυμία του από το Bloomberg.