Skip to main content

Bloomberg: Η Θεσσαλονίκη στους must σταθμούς του Δρόμου του Μεταξιού

Το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων προτείνει στους επίδοξους ταξιδιώτες να κάνουν βόλτα στην αγορά Μοδιάνο και να δοκιμάσουν τα γνωστά πιάτα της πόλης.

Τη Θεσσαλονίκη ως έναν σημαντικό σταθμό του «Δρόμου του Μεταξιού» αναδεικνύει το Bloomberg σε αφιέρωμά του για τη διαδρομή που ένωσε πριν από αιώνες την Ανατολική Ασία με την Ευρώπη.

Στο ρεπορτάζ του, το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι το αρχαιότερο road trip του κόσμου επανέρχεται δυναμικά ως το νέο must για τους σύγχρονους ταξιδιώτες. Ανάμεσα στους σταθμούς που προτείνει είναι το Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊστάν και η Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Wade Shepard που υπογράφει το ρεπορτάζ προτείνει στους επισκέπτες να κάνουν πρώτα μια στάση στη Βεργίνα για να θαυμάσουν την εντυπωσιακή ακρόπολη, το θέατρο αλλά και το παλάτι της πρώτης πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας έπειτα να κατευθυνθούν ανατολικά, στη Θεσσαλονίκη, «ένα ακμάζον αστικό κέντρο» και τέλος να περιηγηθούν στο Σουφλί προκειμένου να δουν από κοντά τα εργαστήρια του μεταξιού και τα μουσεία που είναι αφιερωμένα σε αυτό.

Ο δημοσιογράφος επικεντρώνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης γράφοντας πως λειτουργούσε στην αρχαιότητα ως κόμβος εμπορίου μεταξιού και μπαχαρικών. Όπως αναφέρει,ο παλιός αυτός χαρακτήρας της πόλης διαπερνά τη σύγχρονη κουλτούρα της, πράγμα που γίνεται αντιληπτό με μια βόλτα στην αγορά Μοδιάνο. Ο ίδιος εκφράζεται εγκωμιαστικά για τη γαστρονομία της πόλης. «Το σουβλάκι, ο γύρος, η μπουγάτσα με τυρί και κρέας, το καλαμάρι γεμιστό με φέτα, και η καπνιστή μελιτζάνα αποδεικνύουν γιατί η Θεσσαλονίκη θεωρείται η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας».