Skip to main content

Bloomberg: Οι τριγμοί στην κυβέρνηση και οι επιλογές Τσίπρα

O κ. Τσίπρας είναι κοντά στο να επιλύσει μία διαμάχη δεκαετιών, αλλά αυτό ενδεχομένως να του στοιχίσει τον κυβερνητικό εταίρο, λέει το Bloomberg.

Η ελληνική κυβέρνηση κλυδωνίζεται σχολιάζει το Bloomberg αναφερόμενο στις εξελίξεις στο μέτωπο του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και στην προοπτική για ψήφο εμπιστοσύνης. Οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται δεδομένες και το ερώτημα είναι πότε αυτές θα προκηρυχθούν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Τσίπρας είναι κοντά στο να επιλύσει μία διαμάχη δεκαετιών, αλλά αυτό ενδεχομένως να του στοιχίσει τον κυβερνητικό εταίρο, καθώς ο Πάνος Καμμένος απειλεί να «τραβήξει την πρίζα», εάν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Ο κ. Τσίπρας επιμένει πάντως ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή, συνεχίζει το BBG, παρατηρώντας ότι πράγματι «μπορεί να βρει αρκετούς που είναι έτοιμοι να καταπιούν την εθνικιστική υπερηφάνειά τους προεκιμένου να κρατήσουν την δουλειά τους».

Σημειώνει ωστόσο πως ούτως η άλλως ο πρωθυπουργός μπορεί να διαλέξει τις πρόωρες εκλογές, αφού «κινδυνεύει με αρύτατες απώλειες στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, οι οποίες θα δημιουργούσαν προβλήματα και στην εκστρατεία του για τις εθνικές εκλογές».

Σύμφωνα με το Bloomberg ενώ ο «παράδοξος» συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει αποδειχθεί εντυπωσιακά σταθερός τα τέσσερα χρόνια της παραμονής του στην εξουσία, ο πρωθυπουργός δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν ο Καμμένος αποσύρει τους υπουργούς του.

«Ακόμη και εάν ο Τσίπρας εξασφαλίσει την ψήφιση των Πρεσπών και επιβιώσει μίας πρότασης μομφής, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα αντέξει έως το Σεπτέμβριο» σχολιάζει ο Bόλφγκανγκ Πίκολι, πρόεδρος της Teneo Intelligence σε σημείωμά του.