Skip to main content

Bloomberg: Σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση 4 γερμανικές τράπεζες

Η πρωτοβουλία όπως αναφέρει το Bloomberg, σηματοδοτεί μία προσπάθεια προστασίας των αποδυναμωμένων Landesbanken, που ελέγχονται από τα κρατίδια

Σε διαπραγματεύσεις με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους βρίσκονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες της Γερμανίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εάν αυτές ευοδοθούν θα δημιουργήσουν τον δεύτερο μεγαλύτερο, βάσει ενεργητικού, χρηματοπιστωτικό οργανισμό στη χώρα, της οποίας ο τραπεζικός κλάδος χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό παιχτών και εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή όπως αναφέρει το πρακτορείο, σηματοδοτεί μία προσπάθεια προστασίας των αποδυναμωμένων Landesbanken, που ελέγχονται από τα κρατίδια. Αγορές και ρυθμιστικές αρχές τους ασκούν πιέσεις να σπάσουν την παράδοση και να αναζητήσουν ξένους επενδυτές. Η συγχώνευση είναι ένας τρόπος αντίστασης.

Βάσει του σχεδίου οι Helaba και NordLB θα συγχωνευθούν σε ένα πρώτο βήμα και στη συνέχεια θα ενώσουν σε ένα δεύτερο στάδιο δυνάμεις με τις DekaBank και LBBW. H Deka είναι ένας κεντρικός οργανισμός για τα ταμιευτήρια (γνωστά ως Sparkassen), που δρουν πλέον κυρίως ως διαχειριστές κεφαλαίων. Αυτά ανέφεραν στο Bloomberg πηγές του γερμανικού τραπεζικού τομεά, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιωτικές.

Το προτεινόμενο σχέδιο θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση στη Γερμανία από το 2010.