Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

BLUE MONDAY: ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ο συνδυασμός του ψυχρού καιρού, του άγχους και των εξόδων των Χριστουγέννων σήμαινε ότι η μέρα ήταν αρνητικά φορτισμένη, σύμφωνα με μαθηματικό τύπο.

Ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου θεωρείται η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου που έχει καθιερωθεί να ονομάζεται Blue Monday, οπότε για τη φετινή χρονιά ως «Μπλε Δευτέρα» ορίζεται η 18η Ιανουαρίου 2021.

Η ιδέα αυτή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε δελτίο τύπου του 2005 από την βρετανική εταιρεία Sky Travel, η οποία ισχυρίστηκε ότι υπολόγισε την ημερομηνία χρησιμοποιώντας μια «εξίσωση».

Στον αμφιλεγόμενο μαθηματικό τύπο, που ανήκει στον Cliff Arnall, συνυπάρχουν ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

Σύμφωνα με το news247.gr, η ιδέα αυτή, βέβαια, θεωρείται ψευδοεπιστήμη και η συγκεκριμένη φόρμουλα δεν γίνεται δεκτή από τους μαθηματικούς, ενώ χλευάζεται από τους επιστήμονες ως παράλογη.

Το γεγονός πάντως είναι ότι αρκετές έρευνες κατά το παρελθόν έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων βάζουν αυτή την συγκεκριμένη ημέρα ως την χειρότερη τους, με δεύτερη εκείνη μετά την Πρωτοχρονιά.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Cliff Arnall, η πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στις 21 και 24 Ιουνίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ