Skip to main content

BMW 7 Series Edition 40 Jahre: Πολυτέλεια, κομψότητα και δυναμισμός

Τα μοντέλα BMW 7 Series Edition 40 Jahre θα κατασκευαστούν σε περιορισμένο αριθμό 200 αντιτύπων, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

του Νίκου Χριστόπουλου

Επί τέσσερις δεκαετίες, το διακριτικό “7” σε μία BMW θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο πολυτέλειας, οδηγικής απόλαυσης και καινοτομίας. Με τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας του, ο κατασκευαστής premium αυτοκινήτων κάνει μία επίδειξη απαράμιλλης τεχνολογικής υπεροχής και τεχνογνωσίας που αποτυπώνονται στην κορυφαία άνεση, το προηγμένο στυλ και την ασυμβίβαστη ποιότητα. Ο παραδοσιακός συνδυασμός καινοτομίας και πολυτέλειας επηρεάζει έντονα το χαρακτήρα των πολυτελών sedan ακόμα και στην έκτη γενιά τους, κάτι που γίνεται ακόμα πιο αισθητό στη BMW 7 Series Edition 40 Jahre. Με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία εξωτερικού και εσωτερικού, οι εκδόσεις Edition τονίζουν την κλασική κομψότητα και το προηγμένο στυλ των πολυτελών sedan. Η BMW 7 Series Edition 40 Jahre θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017 (IAA).
 
Τα μοντέλα BMW 7 Series Edition 40 Jahre θα κατασκευαστούν σε περιορισμένο αριθμό 200 αντιτύπων, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του κάθε πελάτη στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing, που θεωρείται η ‘κοιτίδα’ αυτών των πολυτελών sedan από το 1977. Η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί, θα αποτελέσει την τέλεια βάση για την παραγωγή της επετειακής έκδοσης, της οποίας ο αποκλειστικός χαρακτήρας αναδεικνύεται μέσα από μοντέρνες εξωτερικές αποχρώσεις και έξυπνες λεπτομέρειες του εσωτερικού. Τα επετειακά μοντέλα θα διατίθενται από τον Οκτώβριο του 2017 με στάνταρ ή μακρύ μεταξόνιο σε συνδυασμό με όλους τους εξακύλινδρους, οκτακύλινδρους και δωδεκακύλινδρους κινητήρες της BMW Σειράς 7 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 12,8 – 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 294 – 49 g/km), με προαιρετική τεχνολογία ευφυούς τετρακίνησης BMW xDrive και σε έκδοση BMW iPerformance Automobile με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.


 
Εκφραστικά χρώματα, αποκλειστικά υλικά, μέγιστη κατασκευαστική ακρίβεια

Επιβλητική παρουσία, σπορ φινέτσα και εντυπωσιακή αισθητική χαρακτηρίζουν το εξωτερικό της BMW Σειράς 7. Εκτός από την ευρυχωρία και τη σύγχρονη λειτουργικότητα, τα αποκλειστικά υλικά και η ποιότητα κατασκευής είναι τα στοιχεία που συνθέτουν ένα περιβάλλον ευεξίας. Η BMW 7 Series Edition 40 Jahre προάγει την αίγλη αυτών των πολυτελών sedan κυρίως μέσα από δύο εκφραστικά εξωτερικά χρώματα: η αποκλειστική BMW Individual colour Frozen Silver metallic προσθέτει μία νότα προηγμένου στυλ, με βελούδινη-ματ λάμψη που τονίζει την ελεγχόμενη δυναμική σχεδίαση των εξωτερικών επιφανειών, ενώ η αποκλειστική Petrol Mica metallic της BMW Individual συνεχίζει την παράδοση διακριτικών και κομψών μπλε αποχρώσεων που κοσμούν το αμάξωμα των πολυτελών sedan της BMW. Γοητεύει με τις ελκυστικές, ιριδίζουσες αποχρώσεις και μία μοναδική αίσθηση βάθους και λάμψης. Η διαδικασία βαφής είναι εξαιρετικά περίτεχνη, ενώ άλλα αποκλειστικά στοιχεία είναι τα M Aerodynamics Package, BMW high-gloss Shadow Line και ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών BMW Individual σε σχέδιο ακτινών V. Ένα ακόμα ιδιαίτερο στιλιστικό στοιχείο είναι το έμβλημα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το επετειακό μοντέλο και κοσμεί τα καλύμματα των κολώνων Β και τα μαρσπιέ.


 
Στο εσωτερικό, ο συνδυασμός επίλεκτων υλικών, αποκλειστικής σχεδίασης και υψηλής ακρίβειας κατασκευής – κλασικά γνωρίσματα της BMW Individual - διαμορφώνει μία προηγμένη εμφάνιση. Η πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία υψηλής ποιότητας Merino της BMW Individual σε χρωματικό συνδυασμό Smoke White/Cohiba ή Smoke White/Black με χειροποίητη μπορντούρα σε Smoke White εναρμονίζεται τέλεια με την επένδυση οροφής Smoke White της BMW Individual Alcantara. Επιπλέον, τα μοντέλα BMW 7 Series Edition 40 Jahre είναι εξοπλισμένα με καθίσματα comfort μπροστά και πίσω. Οι διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού της BMW Individual κατασκευάζονται από black piano lacquer ή ξύλο Ευκαλύπτου υψηλής ποιότητας σε Smoke Brown high gloss, ανάλογα με το χρώμα της ταπετσαρίας. Στην περιοχή του ταμπλό οργάνων στην πλευρά του συνοδηγού συναντάμε το έμβλημα της έκδοσης. Την αίσθηση κύρους ολοκληρώνουν δύο μαξιλάρια Smoke White comfort της BMW Individual, τα οποία, όπως και τα προσκέφαλα φέρουν το έμβλημα της έκδοσης, μαζί με τα πατάκια σε Smoke White με μαύρη ή καφέ Cohiba μπορντούρα αντίστοιχα.

Σε συνεργασία με το GONEWS