Skip to main content

Βωβός: Αμοιβαίες υποχωρήσεις για τη Διπλή Ανάπλαση

Η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική ΑΕ, με ανακοίνωσή της, δεσμεύεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό.
Τη δέσμευσή της να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες επανέλαβε, μέσω ανακοίνωσή της, η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική ΑΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν στις απαιτούμενες υποχωρήσεις ούτως ώστε  να καταστεί δυνατή μία ρύθμιση από την Πολιτεία που θα είναι σύμφωνη με την εκδοθείσα απόφαση.

Συγκεκριμένα, η εταιρία σημειώνει ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της ότι ο λόγος της διακοπής του έργου στο Βοτανικό είναι μόνο η έλλειψη του ισοζυγίου πρασίνου και τονίζει ότι προτίθεται, στην κατεύθυνση αυτή, να παραχωρήσει τον ακαλύπτου χώρου του Ο.Τ.45α σε κοινή χρήση, ούτως ώστε να αποτελέσει κοινόχρηστο «πράσινο», κατά τις επιταγές της σκέψης 21 της αποφάσεως.

Ακόμα η εταιρία υπογραμμίζει ότι η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, ενώ η έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης και η βάσει αυτής χορηγηθείσα οικοδομική άδεια του γηπέδου συναρτώνται με παραχωρήσεις από μέρους της εταιρία, υπό την προϋπόθεση της ανεμπόδιστης συνέχισης των εργασιών κατασκευής του κτιρίου στο Ο.Τ.45α.

Καταλήγοντας, επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση η εταιρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους, προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή εξέλιξη στις περαιτέρω διαδικασίες, αλλά και να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των μετόχων και των εργαζομένων της.