Skip to main content

Βοήθεια 450 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν από το ΔΝΤ

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός θα καταβάλει 450 εκατ. δολάρια σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Πακιστάν στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε σήμερα ότι ο οργανισμός θα καταβάλει 450 εκατ. δολάρια σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Πακιστάν στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Το ΔΝΤ θα χορηγήσει επείγουσα βοήθεια ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν για να μπορέσουν οι αρχές να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες που πλήττουν περισσότερο από το 20% της χώρας, δήλωσε ο Στρος Καν σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

«Το ΔΝΤ θα είναι χωρίς αμφιβολία το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα που είναι σε θέση να καταβάλλει τη βοήθειά του», δήλωσε ο Στρός Καν. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι οι πακιστανικές αρχές τον είχαν διαβεβαιώσει για τη βούλησή τους να συνεχίσουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει υπό την αιγίδα του Ταμείου, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που τους έδωσε το 2008 .

«Είμαι πραγματικά ευτυχής για το ότι οι αρχές ( του Πακιστάν), θέλουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα αυτό», δήλωσε έπειτα από συνάντηση που είχε στην έδρα του ΔΝΤ με τον υπουργό Οικονομικών του Πακιστάν Αμπντούλ Χαφεέζ Σαίχ.