Skip to main content

Βολές και από την Κομισιόν κατά των οίκων αξιολόγησης

Μετά την ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ και η Κομισιόν με τη σειρά της άσκησε δριμεία κριτική για τον τρόπο λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης.

Μετά την ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κομισιόν με τη σειρά της άσκησε δριμεία κριτική  για τον τρόπο λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης, με αφορμή τη χθεσινή «αδικαιολόγητη» υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor’s.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, «έχουμε σαφείς αποδείξεις ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο και δεν συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αξιολογούν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας σε τριμηνιαία βάση και η κυβέρνηση εφαρμόζει όλα τα στοιχεία του προγράμματος προσαρμογής».

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε αμφιβολίες για τον τρόπο λειτουργίας των οίκων αξιολόγηςης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ορισμένες αμφιβολίες, και μάλιστα έναν εύλογο βαθμό κριτικής για τον τρόπο που οι συγκεκριμένοι οίκοι αξιολόγησης λειτουργούν. Χρειαζόμαστε αυστηρότερο και πιο διαφανές ρυθμιστικό πλαίσιο σε αυτόν τον τομέα. Οι προτάσεις θα υποβληθούν στο Συμβούλιο έως το τέλος του καλοκαιριού».