Skip to main content

Βολές Καράογλου κατά Μπιρμπίλη

Επίθεση προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή τις εξαγγελίες για τα έργα στη Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Κα
Επίθεση προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή τις εξαγγελίες για τα έργα στη Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Καράολγου.

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πεπατημένη οδό και ανακοινώνει μεγαλεπήβολα σχέδια και έργα ανάπτυξης για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια των εξαγγελιών της, ωστόσο, είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που κάθε φορά μετατίθεται όλο πιο μακριά, στο απώτερο μέλλον», αναφέρει ο κ. Καράολγου.

Η δεύτερη επίσκεψη της Τ. Μπιρμπίλη μέσα σε διάστημα δύο μηνών, σημειώνει ο βουλευτής, «εξάντλησε την υπομονή των πολιτών, καθώς για άλλη μια φορά περιορίστηκε στα λόγια για έργα που θα υλοποιηθούν κάποια στιγμή σε χρονικό ορίζοντα 20ετίας τουλάχιστον».

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτηρίζει τις κινήσεις του αρμόδιου Υπουργείου «σε μια προεκλογική περίοδο εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών,  «"καλά μελετημένες"».

Ωστόσο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην πράξη τα έργα του προγράμματος «Θεσσαλονίκη 2012» σχεδιάζονται για τη Θεσσαλονίκη χωρίς τη Θεσσαλονίκη, καθώς, εξηγεί ο κ. Καράολγου, δεν λαμβάνονται υπόψη οι φορείς της πόλης, όπως ο ΟΡΘ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο αρμόδιος Δήμος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου ζητά από την υπουργό  να εξηγήσει στους Θεσσαλονικείς «εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που έχει βυθίσει τη χώρα η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, πως θα εξασφαλίσει τα 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον που απαιτούνται για την υλοποίηση των αναγγελθέντων έργων».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής τονίζει χαρακτηριστικά: «Την τρίτη φορά που θα επισκεφτεί η κυρία Υπουργός την πόλη της Θεσσαλονίκης ας ελπίσουμε ότι θα θεμελιώσει κάποιο από τα μεγαλεπήβολα έργα ανάπτυξης που επιμένει να εξαγγείλει προφορικά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου που φυσικά φέρνει δικαιολογημένα "πονηρές" σκέψεις σε όλους τους Θεσσαλονικείς».