Skip to main content

Βολές Μαρκογιαννάκη για αναποτελεσματικότητα στο θέμα της τρομοκρατίας

Κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άσκησε από τα Χανιά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, σε εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αποτελέσματα στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, άσκησε από τα Χανιά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, ο κ Μαρκογιαννάκης εμφανίστηκε επικριτικός λέγοντας ότι δεν έχει αξιοποιηθεί η προσπάθεια της προηγούμενης ηγεσίας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Είμαι πολύ ανήσυχος με την έξαρση της τρομοκρατίας. Τα απανωτά χτυπήματα, φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν μιθριδατισμό στην κοινωνία μας, θα το συνηθίσουμε και θα είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, οι βόμβες και οι εκρήξεις. Και έχω μια απορία: Ξέρω πολύ καλά τι παραδόθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που ξηλώθηκε πρόσφατα, στη νέα ηγεσία της υπηρεσίας και απορώ πως με τα στοιχεία, τα οποία δόθηκαν δεν υπάρχει εξάρθρωση της παραμικρής τρομοκρατικής οργάνωσης», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού της ΕΛΑΣ.

«Νομίζω ότι μπορεί να είναι δύσκολοι οι καιροί, αλλά μέσα από διάλογο και προώθηση των αιτημάτων σας κάποια πράγματα από αυτά μπορούν να επιλυθούν», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, Γιώργος Σταυριανουδάκης είχε αναφερθεί στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στα Χανιά.

«Η έλλειψη προσωπικού η αναδιάρθρωση, η οποία με τον τρόπο τον οποίο έγινε δεν ικανοποίησε κάποια από τα αιτήματα μας η υλικοτεχνική υποδομή»

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αντώνης Ζαχαριουδάκης, ο οποίος τόνισε ότι  «το τελευταίο διάστημα, η αστυνομία και οι αστυνομικοί βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα δέχονται βολές από παντού και οι όποιες προσπάθειες έγιναν για κάποιες αλλαγές σκόνταψαν στο ότι δεν είχαν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις».