Skip to main content

Βολές Πεταλωτή σε ΝΔ

Σφοδρή επίθεση προς τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις αναφορές για την κρατική δανειοδότηση επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Σφοδρή επίθεση προς τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή αναφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι από τα 125 δισ. ευρώ που δανείστηκαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή, τα 45 αφορούσαν αναχρηματοδότηση παλαιότερου χρέους, τα 73 ήταν υποχρεώσεις που άφησε το ΠΑΣΟΚ και μόνο τα 7 αφορούσαν τη διακυβέρνηση της ΝΔ. «Δυστυχώς για τη χώρα, η ΝΔ του κ. Σαμαρά φαίνεται ότι δεν διαφέρει καθόλου από τη ΝΔ του κ. Καραμανλή».

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι αν η σημερινή ΝΔ ήταν διαφορετική από εκείνη που οδήγησε τη χώρα σε αυτό το σημείο «αναξιοπιστίας» και σε αυτή την οικονομική κατάσταση, τότε δεν θα προσπαθούσαν. είπε ο κ. Πεταλωτής, ακόμη και σήμερα να μας πείσουν ότι δεν φταίει η ίδια αλλά το ΠΑΣΟΚ και ότι τα μεγέθη επί ΝΔ ήταν καλά, ενώ τώρα όχι.

«Το κόμμα του "ας το γι' αργότερα" του κ. Καραμανλή δυστυχώς είναι και το σημερινό κόμμα του κ. Σαμαρά», τόνισε και υποστήριξε πως ό,τι κι αν λέει η ΝΔ σήμερα δεν είναι πιστευτό, «όταν τελείως ψευδώς δίνει στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όταν πολλά χρόνια απέκρυπτε επιμελώς και εγκληματικώς τα πραγματικά στοιχεία».

Χαρακτήρισε δε ελλειμματική, ψευδή και εγκληματική τη σύγκριση ανάμεσα στα σημερινά στοιχεία που είναι ελεγμένα και από την ΕΕ και στα «ψεύτικα στοιχεία με τα οποία παραμύθιαζαν πολίτες και εταίρους» και είπε ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε επί ΝΔ, σε μια Ελλάδα μετα-ολυμπιακή και ανάπτυξης.

Και συνέχισε: «Ας μη μιλάνε καλύτερα και επειδή ακούσαμε χτες να αναφέρονται στη διαπραγματευτική δεινότητα του κ. Παπανδρέου και να κάνουν σύγκριση με τον κ. Σαμαρά, ας μην προκαλούν, γιατί γνωρίζουμε πώς θα ήταν η χώρα μας αν ο σημερινός πρωθυπουργός δεν διέθετε αυτό το τεράστιο απόθεμα μιας διεθνούς αξιοπιστίας και προσωπικότητας, ο οποίος κατάφερε να πείσει εταίρους και την παγκόσμια κοινή γνώμη, για να μπορούν να εμπιστευτούν ξανά την Ελλάδα και καταφέραμε όσα καταφέραμε».

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για «μεγάλο θράσος», να θεωρεί η ΝΔ τον κ. Σαμαρά ως διαπραγματευτή, «ο οποίος επί έναν χρόνο τουλάχιστον κρυβόταν και δεν πήγαινε στην ΕΕ και όταν αποφάσισε να πάει, είναι γνωστή η απαξιωτική αντιμετώπισή του από τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και δεν κατάφερε να τους πείσει ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω για τη χώρα μας».

«Καλά θα κάνουν αυτοί που όχι απλώς δεν διαπραγματεύτηκαν όταν έπρεπε, αλλά λιποτάκτησαν, να σκέφτονται πολύ καλά όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας», τόνισε.