Skip to main content

Βολές Σμάγκι κατά Μέρκελ

Κατηγορίες ότι μία μεγάλη χώρα της ζώνης του ευρώ έριξε λάδι στη φωτιά εξαπέλυσε το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάνοντας σαφή υπαινιγμό στη Γερμανίδα καγκελάριο.
Κατηγορίες ότι μία μεγάλη χώρα της ζώνης του ευρώ έριξε λάδι στη φωτιά εξαπέλυσε το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, κάνοντας σαφή υπαινιγμό στη γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

«Σε μία μεγάλη χώρα της ζώνης του ευρώ πίστευαν ότι δεν θα κέρδιζαν την υποστήριξη της κοινής γνώμης για γρήγορη δράση (για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα) παρά μόνο δραματοποιώντας την κατάσταση, για παράδειγμα δηλώνοντας ότι ΄΄το ευρώ κινδυνεύει΄΄ ή αναφέροντας την πιθανότητα εξόδου μίας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Μπίνι Σμάγκι.

«Όμως δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι εν μέσω οικονομικής αναταραχής αυτές οι δηλώσεις ήταν σαν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ότι μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος διάσωσης», πρόσθεσε.

Εξάλλου, τη Γερμανίδα καγκελάριο είχε επικρίνει και η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει. Το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα που διασφαλίζει τη σταθερότητα της ζώνης για περισσότερα από δέκα χρόνια», είχε δηλώσει η Γαλλίδα υπουργός.