Skip to main content

Bολές Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Εμφανής η στήριξή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία

Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ. Είμαστε κράτος ικανό για αυτό, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός

Πυρά κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για στήριξη της Ουάσιγκτον σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

«Η υποστήριξη ορισμένων συμμάχων, ιδιαίτερα των ΗΠΑ, στις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία είναι εμφανής. Τους είπα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και είπα ότι οφείλονται στην υποστήριξη των ΗΠΑ. Εξήγησα ότι δεν θέλουμε δηλώσεις που παρουσιάζουν τους τρομοκράτες ως θύματα» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου.

Όπως είπε, «βλέπουμε κάποιες ενέργειες προς την Τουρκία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Η Τουρκία είναι ένα κράτος ικανό για αυτό».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην νέα κυβέρνηση της Σουηδίας, είπε ότι «είναι πιο αποφασιστική» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι «αποδεχόμαστε με ικανοποίηση τα βήματα που κάνουν», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «θέλουμε να δούμε τα βήματα αυτά και στην εφαρμογή των νέων νόμων στο νέο έτος».

Πηγή: Kathimerini.gr