Skip to main content

Βούγιας: Αδικαιολόγητη η μη πληρωμή των εισιτηρίων

Αδικαιολόγητη και προσχηματική χαρακτήρισε τη μη πληρωμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από πολίτες αλλά και μέλη του κινήματος

Απαντήσεις στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» επιχείρησε να δώσει, σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών, που δεν πληρώνουν εισιτήρια στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και προσχηματική τη μη πληρωμή των εισιτηρίων, ενώ επανέλαβε ότι οι τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη παραμένουν οι χαμηλότερες σ' ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμα και μετά τις πρόσφατες αυξήσεις.

«Τουλάχιστον για τη Θεσσαλονίκη, είναι εντελώς αδικαιολόγητη και προσχηματική η ακραία διαμαρτυρία που εκφράζεται με τη μη πληρωμή εισιτηρίου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα γίνουν άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ΟΑΣΘ. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αυτές οι ακραίες ενέργειες υποβαθμίζουν τις προσπάθειες αναβάθμισης των συγκοινωνιών, με τις οποίες μετακινούνται 500.000 επιβάτες καθημερινά.

Αναφερόμενος στο θέμα των εναλλακτικών μορφών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός τόνισε ότι αυτή την εβδομάδα θα επιλεγεί ο μελετητής που σε 3 μήνες θα προετοιμάσει τα τεύχη για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους ιδιώτες για το έργο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Αντίστοιχα, σε δύο εβδομάδες, θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία για την ανάθεση της κατασκευής του τραμ και, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας, μαζί με το μετρό που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, η Θεσσαλονίκη μπορεί να διαθέτει θαλάσσια συγκοινωνία και τραμ.