Skip to main content

Βούγιας: Απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αστυνομία

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την «αποκατάσταση σχέσης αστυνομίας - πολιτών και τον σεβασμό των ατομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την «αποκατάσταση σχέσης αστυνομίας - πολιτών, την εμπέδωση της ασφάλειας και ταυτόχρονα τον σεβασμό των ατομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας μιλώντας σε ανοιχτή συνάντηση στο Ν. Μαγνησίας.

Ο κ. Βούγιας τόνισε ότι «η αστυνομία έχει και περιβάλλεται από την απόλυτη εμπιστοσύνη του υπουργείου». Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αστυνομία να επικεντρωθεί «στην πάταξη της εγκληματικότητας και όχι σε άλλες δουλειές που δεν χρειάζεται», ενώ ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της αθλητικής βίας, που αποσπά δυνάμεις από την αστυνομία.

«Πάνω από δύο, τρεις χιλιάδες αστυνομικοί, ίσως και έξι θα απασχοληθούν στο λεκανοπέδιο (Αττικής), για να γίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας (ΟΦΣΠ-ΠΑΟ). Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί αυτοί δεν θα μπορούν να είναι στα περιπολικά και στις περιπολίες της Αθήνας, για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα και τη βία», δήλωσε χαρακτηριστικά.