Skip to main content

Βουλγαρία: Ενταξιακή πορεία στην ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας αναφέρθηκε στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, το μικρό έλλειμμα του προϋπολογισμού και τους θετικούς υπόλοιπους μακροοικονομικούς δείκτες της χώρας, καθώς και τα μέτρα
Έκκληση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να στηρίξει το αίτημα της Βουλγαρίας για ένταξη στην ευρωζώνη τα ερχόμενα δύο-τρία χρόνια, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, στη διάρκεια της ομιλίας του, στις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στη Βόννη.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας, ο κ. Μπορίσοφ τόνισε ότι η Βουλγαρία πληροί, ήδη, τις προϋποθέσεις για την ένταξή της στην ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας αναφέρθηκε στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, το μικρό έλλειμμα του προϋπολογισμού και τους θετικούς -εν μέσω οικονομικής κρίσης- υπόλοιπους μακροοικονομικούς δείκτες της χώρας, καθώς και τα μέτρα πάταξης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας Ιβάν Ίσκροφ δήλωσε πως «κανένας δεν μπορεί -αυτή τη στιγμή- να προβλέψει πότε θα εισέλθει η Βουλγαρία στην ευρωζώνη».