Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

BP: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑΣ

Τα πρώτα τρία δισ. δολ. κατέβαλλε σήμερα, Δευτέρα, η BΡ στον ειδικό λογαριασμό, όπου αναμένεται να τοποθετήσει συνολικά 20 δισ. δολ. για τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης της περιοχής του Κόλπο

Τα πρώτα τρία δισ. δολ. κατέβαλλε σήμερα, Δευτέρα, η στον ειδικό λογαριασμό, όπου αναμένεται να τοποθετήσει συνολικά 20 δισ. δολ. για τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης της περιοχής του Κόλπου του Μεξικού. Η Citigroup Inc θα είναι η εγγυήτρια για την καταβολή των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τον ειδικό λογαριασμό των 20 δις δολαρίων και ότι η BP πραγματοποίησε την αρχική καταβολή της.

«Η πρώτη καταβολή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την τιμητική δέσμευση της ΒΡ στον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα και στους κατοίκους και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην περιοχή του Κόλπου που έχει πληγεί από την διαρροή πετρελαίου» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τομ Περέλι.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η μάχη κατά της διαρροής του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει «σχεδόν ολοκληρωθεί».

«Την προηγούμενη εβδομάδα, ακούσαμε την είδηση που περιμέναμε: η διαδικασία που ξεκινήσαμε για να σταματήσουμε την διαρροή του πετρελαίου χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα από τσιμέντο φαίνεται να έχει επιτύχει», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν της ποδοσφαιρικής ομάδας των Αγίων της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι κατέκτησαν το φετινό Superbowl.

«Το τελευταίο βήμα θα πραγματοποιηθεί αργότερα τον Αύγουστο, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι η μάχη για να προλάβουμε περαιτέρω διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ