Skip to main content

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Βλάσσης Μάρας ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους των βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, σε εκδήλωση που έγινε χθες στην α
Τους κορυφαίους της περασμένης χρονιάς βράβευσε χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Κορυφαία ομάδα της χρονιάς ψηφίστηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, επικρατώντας των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. «Τον μεγάλο Παναθηναϊκό τον έκαναν οι παίκτες. Χίλια ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Βλάσσης Μάρας, βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, ξεπερνώντας τον Σπύρο Γιαννιώτη και τον Βασίλη Σπανούλη.

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς ψηφίστηκε η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, ξεπερνώντας στην ψηφοφορία την μπασκετμπολίστρια Εβίνα Μάλτση και την άλτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2009, καθώς οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο περίφημο "triple crown". Ο Σέρβος τεχνικός δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση και το βραβείο του παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ψηφίστηκε ο κολυμβητής Γιώργος Καπελλάκης, με 1.054 ψήφους και κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η -επίσης- κολυμβήτρια Σεμιχά Ριζάογλου με 1.418 ψήφους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Στην εφετινή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΠΣΑΤ έλαβαν μέρος 443 δημοσιογράφοι.