Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

BREXIT: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΑ Ο ΚΟΡΜΠΙΝ-«ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

Από όσα γνωρίζουμε, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει διαπραγματευθεί μία ακόμα χειρότερη συμφωνία από εκείνη της Τερέζα Μέι, είπε ο Κόρμπιν.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για να επικυρωθεί η νέα συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «The Times».

Ο Κόρμπιν σκοπεύει να ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος προκειμένου οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία Αποχώρησης που ο Τζόνσον ελπίζει να παρουσιάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο πιθανόν το Σάββατο, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο κόμμα του.

Μάλιστα, ο Κόρμπιν χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη «ακόμα χειρότερη» από εκείνη που είχε φέρει η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Από όσα γνωρίζουμε, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει διαπραγματευθεί μία ακόμα χειρότερη συμφωνία από εκείνη της Τερέζα Μέι, η οποία απορρίφθηκε συντριπτικά», αναφέρει.

«Ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθεί το Brexit είναι να δοθεί ο τελικός λόγος στους πολίτες σε ένα δημοψήφισμα», δήλωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ