Skip to main content

Brexit: Η αντιπολίτευση θέλει να καταθέσει τροπολογίες

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ζητούν να καταθέσουν τροπολογίες δίνοντας στο κοινοβούλιο την ευκαιρία να ψηφίσει για έναν εναλλακτικό δρόμο.

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης με επιστολή τους προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι απαίτησαν να δώσει στο κοινοβούλιο «μια πραγματικά ουσιαστική ψηφοφορία» για τη συμφωνία Brexit που κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας στη Βουλή των Κοινοτήτων Ίαν Μπλάκφορντ, και ο Βινς Σέιμπλ, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε κοινή επιστολή τους κάλεσαν για το δικαίωμα να καταθέσουν τροπολογίες - πριν τη ψηφοφορία - δίνοντας στο κοινοβούλιο την ευκαιρία να ψηφίσει για έναν εναλλακτικό δρόμο.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση ανέφερε στο κοινοβούλιο ότι θα πρέπει αρχικά να αποδεχθεί ή να απορρίψει τη συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ και ότι δεν θα πρέπει αυτομάτως να κατατεθούν τροπολογίες στη συμφωνία αυτή.

«Πρόσφατες παρεμβάσεις υπουργών της κυβέρνησης έχουν αναφέρει ότι εσείς και η κυβέρνησή σας μπορεί να επιδιώξετε να περιορίσετε ή να παρεμποδίσετε τη διαδικασία για την τελική ψηφοφορία σε μια απόπειρα φίμωσης του κοινοβουλίου», υπογράμμισαν οι ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στην επιστολή τους.

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτό θα είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσαν.