Skip to main content

Brexit: Μέρκελ και Τζόνσον συμφώνησαν να εργαστούν για συμφωνία

Το θέμα θα συζητήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, στη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Με δύναμη και αποφασιστικότητα θα εργαστεί στο εξής προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το Brexit δεσμεύτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο σήμερα. Το θέμα θα συζητήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, στη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Έπειτα από μια δύσκολη για τον ίδιο επίσκεψη χθες στο Λουξεμβούργο, όταν ο Τζόνσον αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές και επικρίθηκε από τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο Τζόνσον μίλησε σήμερα με τη Μέρκελ, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την πολυπόθητη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, στη συμφωνία δεν θα περιλαμβάνεται το επίμαχο ζήτημα του backstop για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων και βέβαια στόχος είναι να επιτευχθεί πριν από τη διορία της 31ης Οκτωβρίου.

Τζόνσον και η Μέρκελ συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να εργασθούν με διεθνείς εταίρους για να δώσουν μια συλλογική απάντηση στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εργοστασίων.