Skip to main content

Brexit: «Όχι» σε νέα ψηφοφορία από τον πρόεδρο της Βουλής

Η απόφασή μου είναι ότι η πρόταση δεν θα συζητηθεί σήμερα, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν επαναλαμβανόμενο, τόνισε ο Μπέρκοου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, αποφάσισε να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή μίας ακόμη κρίσιμης ψηφοφορίας σήμερα, για την συμφωνία του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, θεωρώντας ότι στην ουσία της η πρόταση για ψηφοφορία παραμένει ίδια και ότι το θέμα αποφασίστηκε πριν από 48 ώρες.

«Η απόφασή μου είναι ότι η πρόταση (της κυβέρνησης για νέα ψηφοφορία) δεν θα συζητηθεί σήμερα, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν επαναλαμβανόμενο και ανάρμοστο» δήλωσε από τη Βουλή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επείγουσες ερωτήσεις από την αντιπολίτευση, για τις επιστολές του πρωθυπουργού προς την ΕΕ για παράταση στο Brexit, ενώ αργότερα θα ξεκινήσει η διαδικασία της παρουσίασης του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση του προέδρου της Βουλής, καθώς αρνήθηκε την ευκαιρία, όπως είπε, να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση την επιθυμία των πολιτών.