Skip to main content

Brexit: Ομάδα συντηρητικών θα καταθέσει εναλλακτικό σχέδιο συμφωνίας

Η απόρριψη της Συμφωνίας είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να επιδιώξουμε μια καλύτερη συμφωνία, τόνισε ο συντηρητικός βουλευτής, Μπέικερ.

Μια ομάδα Συντηρητικών βουλευτών που τάσσονται υπέρ τους Brexit σκοπεύει να προτείνει μια εναλλακτική στρατηγική για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόρριψη της συμφωνίας που παρουσίασε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Αντιθέτως, οι βουλευτές αυτοί προτείνουν να συναφθεί μια συμφωνία εμπορίου με τις Βρυξέλλες ή να προχωρήσει η αποχώρηση με βάση τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο Στιβ Μπέικερ, που είναι μέλος της ομάδας αυτής, είπε ότι η απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι "μια θαυμάσια ευκαιρία για να επιδιώξουμε μια καλύτερη συμφωνία που θα σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα επικεντρώνεται στις εμπορικές προτεραιότητες του Ηνωμένου Βασιλείου".

"Θα προσφέρουμε στην ΕΕ μια καλύτερη συμφωνία και θα είμαστε έτοιμοι να εμπορευτούμε με βάση τους κανόνες του ΠΟΕ με την ΕΕ, αν την αρνηθούν" οι Βρυξέλλες, πρόσθεσε.