Skip to main content

Brexit: Πρόταση μομφής κατά της Μέι - Συγκεντρώθηκαν οι 48 υπογραφές

Η πολιτική την οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα απορριφθεί, νομίζω, από τη Βουλή των Κοινοτήτων, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit.

Οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BrexitCentral που επικαλείται αξιόπιστη πηγή.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit δήλωσε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα καταψηφίσει το σχέδιο συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit άρα εκείνη θα πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια διαφορετική συμφωνία.

«Η πολιτική την οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα απορριφθεί, νομίζω, από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Τότε η πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει μια εναλλακτική», δήλωσε ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Το βορειοϊρλανδικό κόμμα ζητά την αντικατάσταση της Μέι

Η συμφωνία που έκλεισε το Συντηρητικό Κόμμα με το DUP για το Brexit ακυρώνεται, εκτός εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αντικατασταθεί από νέο ηγέτη, διεμήνυσε το βορειοϊρλανδικό κόμμα νωρίτερα, κατά πληροφορίες που δημοσιεύει η Telegraph.

Η ίδια η Μέι, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την ηγεσία της χώρας, όπως και το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.