Skip to main content

Brexit: Συνεχίζονται οι συνομιλίες κυβέρνησης - Εργατικών

ι χθεσινές συνομιλίες διήρκεσαν πάνω από τέσσερις ώρες και χαρακτηρίστηκαν από εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ ως «λεπτομερείς και παραγωγικές».

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες των ομάδων εργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα των Εργατικών, για το Brexit. Οι χθεσινές συνομιλίες διήρκεσαν πάνω από τέσσερις ώρες και χαρακτηρίστηκαν από εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ ως «λεπτομερείς και παραγωγικές».

«Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ελπίζουν να συναντηθούν πάλι αύριο για επιπλέον συνομιλίες για να βρουν ένα δρόμο να προχωρήσουν στην υλοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να επιτευχθεί πρόοδος, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Πάντως, ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ - ο οποίος συμμετέχει στην διαπραγματευτική ομάδα του Εργατικού κόμματος - δήλωσε ότι ένα «επιβεβαιωτικό» δημοψήφισμα συμπεριλαμβάνεται στις ιδέες που τίθενται στο τραπέζι των συνομιλιών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του την ιδέα ενός δημοψηφίσματος «απολύτως αξιόπιστη πρόταση».

Μετά και από αυτές τις τοποθετήσεις, εικάζεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μία επιστολή προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν, με το αποτέλεσμα των μέχρι στιγμής συνομιλιών, στην οποία δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνεται η ιδέα ενός δημοψηφίσματος, ως επιλογή που θα μπορούσε να τεθεί προς έγκριση από τους βουλευτές.